Guider
Bookmark and Share

Nyårsutmaningen: Så maxar du likviditeten under första kvartalet

Fireworks_640x300
Vintern är en klurig tid för egenföretagare. Först är det jul- och nyårsledighet och sedan ska bolagsskatt och moms betalas in. Här är tipsen som gör att du slipper fundera över likviditeten 2017.

1. Kolla dina kunders schema
Om ditt företag har återkommande kunder som står för en stor del av er omsättning, hör av dig till dem en tid innan jul och se om ni tillsammans kan planera deras beställningar inför det kommande året. På så sätt får du koll på orderstocken inför 2017.

2. Sälj dina fakturor
Säkra upp likviditeten direkt efter nyår genom att sälja årets första omgång fakturor. På så sätt behöver du inte vänta på betalning i 30 dagar eller mer – i stället är pengarna på kontot redan efter en dag. Du kan förbereda försäljningen redan nu genom att ta kontakt med Intrum Justitia.
Läs mer här.

3. Frys dina utgifter
Gör en inventering av vinters löpande utgifter för att se om några av dem går att skära ned eller frysa helt. Det här är också ett bra tillfälle att generellt se över tjänsterna ni köper in, vare sig det är IT-tjänster, gymkort eller kaffeleveranser till kontoret. Skulle ni kunna få en bättre deal än den ni har i dag? Då kan det vara värt att säga upp tjänsten nu och skriva på något nytt i januari.

4. Ta hjälp med att få betalt
Har du spenderat hösten med att skicka påminnelse efter påminnelse till en kund med en förfallen faktura? Vill du spendera nästa år på samma sätt? Om svaret på den andra frågan är nej, skicka in fakturan till inkasso. Inkassobolaget hjälper ditt företag att få betalt, medan du kan fira jul med familjen.
Läs mer om tjänsten här.

Intrum8-640x300

Så slipper du sena betalningar

Guider
”Äsch, det löser sig nog” – så har de flesta småföretag tänkt när kunden inte betalar sin faktura. Men så tänker garanterat inte storföretagen, framför allt inte de som är lönsamma. De tar i stället kontroll över sina betalningar med de här tre metoderna.
adviser

Gör som Adviser: Använd stämpeln och få betalt snabbare!

Guider
Kommer dina betalningar ofta in lite för sent? Du är inte ensam – många småföretag har problem med sena betalningar och det kan skada likviditeten. Företaget Adviser använder Intrum Justitias stämpel på sina påminnelser och har sett stora förbättringar.
Intrum5-640x300

5 säkra vägar till en större kassa

Guider
Dålig likviditet är ett av de största problemen för Sveriges företagare – inte minst när både skatt och moms ska betalas i början av året. Så kolla in dessa cash flow-knep som alla kan hjälpa dig inför 2017.
Intrum4-640x300

Gör som vi, sälj dina fakturor!

Guider
Genom att sälja sina fakturor fick de här företagen bättre likviditet och mindre pappersarbete. Här är deras bästa tips.
Intrum2-640x300

Aldrig mer sena fakturor –
så här gör du!

Guider
Det är lika irriterande varje gång – förfallodatumet har passerat men ännu har du inte fått betalt. Så här ser du till att få betalt i tid 2017.
Intrum3-640x300

Sena betalningar kan bli en ond spiral

Guider
Om du accepterar kundernas sena betalningar så kommer de att fortsätta dra ut på betalningarna. Här är skälen till att det kan vara en katastrof.