Guider
Bookmark and Share

Gör som Adviser: Använd stämpeln och få betalt snabbare!

adviser
Kommer dina betalningar ofta in lite för sent? Du är inte ensam – många småföretag har problem med sena betalningar och det kan skada likviditeten. Företaget Adviser använder Intrum Justitias stämpel på sina påminnelser och har sett stora förbättringar.

– Stora företag har råd att lägga jätteresurser på kredithantering för att hålla likviditeten i företaget på topp. Men för oss mindre företag är det svårare – vi har inte samma resurser. Resultatet blir lätt att pengar som skulle göra nytta i företaget ligger och skvalpar som kundfordringar, säger Rasmus Thomsen, vd på annonsförsäljningsföretaget Adviser.

Enkelt trick
 Hur får man då som mindre företag sina leverantörer att betala sina fakturor i tid, utan att för den sakens skull starta en hel avdelning som enbart arbetar med kredithantering? Adviser har jobbat hårt med att ta fram en gedigen kreditpolicy och se över sina avtalsvillkor. Utöver de har de ett enkelt trick som gör stor skillnad: stämpeln.
 – Genom vårt abonnemang Inkassopaketet får vi använda Intrum Justitias stämpel på våra påminnelser. Stämpeln upplyser kunden om vårt samarbete med Intrum Justitia och visar att påminnelsen kan skickas vidare till dem om den inte betalas i tid. Det blir ett incitament för kunden att betala påminnelsen direkt.
 Och det handlar inte bara om att få in försenade betalningar så snabbt som möjligt. Rasmus Thomsen tror att användandet av stämpeln dessutom har lett att färre fakturor betalas efter förfallodatumet.
 – Vi har sett en tydlig nedgång i antal försenade fakturor sedan vi började använda Intrum Justitias stämpel. Att ha det starka varumärket i ryggen betyder mycket. Det blir helt enkelt inte lika lätt att avfärda oss som en liten leverantör som inte kommer att ryta till om betalningarna kommer in för sent. Våra kunder blir mer noga med att betala i tid, helt enkelt.Så skaffar du stämpeln!
Företag som abonnerar på Intrum Justitias tjänst Inkassopaketet får använda stämpeln. Rekommendationen är att använda stämpeln på påminnelser, men du får även använda den direkt på dina fakturor. I Inkassopaketet ingår även en kravhanteringstjänst och utbildningar om effektiv kredithantering.
Läs mer om stämpeln här.


Fireworks_640x300

Nyårsutmaningen: Så maxar du likviditeten under första kvartalet

Guider
Vintern är en klurig tid för egenföretagare. Först är det jul- och nyårsledighet och sedan ska bolagsskatt och moms betalas in. Här är tipsen som gör att du slipper fundera över likviditeten 2017.
Intrum8-640x300

Så slipper du sena betalningar

Guider
”Äsch, det löser sig nog” – så har de flesta småföretag tänkt när kunden inte betalar sin faktura. Men så tänker garanterat inte storföretagen, framför allt inte de som är lönsamma. De tar i stället kontroll över sina betalningar med de här tre metoderna.
Intrum5-640x300

5 säkra vägar till en större kassa

Guider
Dålig likviditet är ett av de största problemen för Sveriges företagare – inte minst när både skatt och moms ska betalas i början av året. Så kolla in dessa cash flow-knep som alla kan hjälpa dig inför 2017.
Intrum4-640x300

Gör som vi, sälj dina fakturor!

Guider
Genom att sälja sina fakturor fick de här företagen bättre likviditet och mindre pappersarbete. Här är deras bästa tips.
Intrum2-640x300

Aldrig mer sena fakturor –
så här gör du!

Guider
Det är lika irriterande varje gång – förfallodatumet har passerat men ännu har du inte fått betalt. Så här ser du till att få betalt i tid 2017.
Intrum3-640x300

Sena betalningar kan bli en ond spiral

Guider
Om du accepterar kundernas sena betalningar så kommer de att fortsätta dra ut på betalningarna. Här är skälen till att det kan vara en katastrof.