Guider
Bookmark and Share

Så slipper du sena betalningar

Intrum8-640x300
”Äsch, det löser sig nog” – så har de flesta småföretag tänkt när kunden inte betalar sin faktura. Men så tänker garanterat inte storföretagen, framför allt inte de som är lönsamma. De tar i stället kontroll över sina betalningar med de här tre metoderna.

De gör affärer med bättre kunder. Genom att samarbeta med ett kreditinformationsföretag får storföretagen reda på vilka kunder de kan lita på, och hur stor kredit de vågar ge till varje kund. Det är en billig försäkring mot att inte få betalt alls.
Klicka HÄR och se hur storföretagen granskar sina kunder.

De kortar sina kredittider. Kortare kredittider ger bättre likviditet och många företag löser det genom att sälja sina fakturor. Det ger dig pengar på dagen, minskar administrationskostnaderna och ger dig mer tid att förbättra ditt företag.
Klicka HÄR för att se hur du kan få betalt samma dag.

De låter någon annan jaga sena betalningar. Genom att använda sig av professionella kravhanteringstjänster ökar storföretagen chansen att driva in förfallna fakturor. Dessutom sparar de energi och frigör tid åt sina medarbetare.
Lär HÄR hur du kan få hjälp när kunden inte betalar i tid. 

Fireworks_640x300

Nyårsutmaningen: Så maxar du likviditeten under första kvartalet

Guider
Vintern är en klurig tid för egenföretagare. Först är det jul- och nyårsledighet och sedan ska bolagsskatt och moms betalas in. Här är tipsen som gör att du slipper fundera över likviditeten 2017.
adviser

Gör som Adviser: Använd stämpeln och få betalt snabbare!

Guider
Kommer dina betalningar ofta in lite för sent? Du är inte ensam – många småföretag har problem med sena betalningar och det kan skada likviditeten. Företaget Adviser använder Intrum Justitias stämpel på sina påminnelser och har sett stora förbättringar.
Intrum5-640x300

5 säkra vägar till en större kassa

Guider
Dålig likviditet är ett av de största problemen för Sveriges företagare – inte minst när både skatt och moms ska betalas i början av året. Så kolla in dessa cash flow-knep som alla kan hjälpa dig inför 2017.
Intrum4-640x300

Gör som vi, sälj dina fakturor!

Guider
Genom att sälja sina fakturor fick de här företagen bättre likviditet och mindre pappersarbete. Här är deras bästa tips.
Intrum2-640x300

Aldrig mer sena fakturor –
så här gör du!

Guider
Det är lika irriterande varje gång – förfallodatumet har passerat men ännu har du inte fått betalt. Så här ser du till att få betalt i tid 2017.
Intrum3-640x300

Sena betalningar kan bli en ond spiral

Guider
Om du accepterar kundernas sena betalningar så kommer de att fortsätta dra ut på betalningarna. Här är skälen till att det kan vara en katastrof.